HABBATUS-SAUDA

Posted: August 27, 2009 in PRODUK KAPSUL & SOFTGEL

nigella-sativaSHARJAH, Emiriah Arab Bersatu (UAE) 13 Ogos, Jintan Hitam atau lebih dikenali sebagai Habbatus Sauda dalam bahasa Arab dipercayai dapat mencegah jangkitan selsema babi atau influenza A (H1N1). Menurut kajian yang dijalankan dalam sebuah majalah penyelidikan perubatan China, ia boleh digunakan dengan merendam herba tersebut dalam air suam dan airnya diminum pada waktu pagi. NEWS AGENCY


Picture1

RASULULLAH S.A.W. BERSABDA,  “GUNAKANLAH HABBATUS SAUDA’ KERANA DIDALAMNYA TERDAPAT SEJENIS UBAT DARIPADA SEGALA JENIS MACAM PENYAKIT KECUALI AS SAM (MAUT)” (HR. BUKHARI & MUSLIM).

HABBATUS SAUDA’ ADALAH HERBA UBATAN YANG TELAH DIGUNAKAN SEJAK 3000 TAHUN YANG LALU. IA JUGA DIKENALI SEBAGAI JINTAN HITAM DAN NAMA SAINTIFIKNYA IALAH NIGELLA SATIVA.

HPA TELAH PUN MENGELUARKAN HABBATUS SAUDA DALAM BENTUK MKINYAK SOFTGEL. IA DIFORMULASIKAN DARIPADA EKSTRAK MINYAK HABBATUS SAUDA YANG KAYA DENGAN ASID LEMAK TAK TEPU (EFA). IA MENGANDUNGI NUTRISI YANG TINGGI SEPERTI PROTEIN, THIAMIN, RIBOFLAVIN, PYRIDOXINE, NIACIN, KALSIUM, BESI, ZINK, FOSFORUS DAN FOLACIN YANG BOLEH MENINGKATKAN SISTEM IMUNITI TUBUH MANUSIA.

MINYAK HABBATUS SAUDA’ DIPEROLEHI DENGAN TEKANAN MINIMA PADA SUHU RENDAH BAGI MENGEKALKAN KOMPOSISI KIMIA MINYAK TERSEBUT. PROSES YANG DILAKUKAN INI 100% SEMULAJADI. TIADA BAHAN KIMIA ATAU KATALISIS DIGUNAKAN DALAM PROSES INI. MINYAK TERSEBUT DITAPIS DUA KALI BAGI MENDAPATKAN MINYAK HABBATUS SAUDA’ YANG TULEN DAN ASLI.

KHASIAT:

 • ANTI-HISTAMIN
 • ANTI-TUMOR
 • ANTI-BAKTERIA
 • ANTI-INFLAMATION
 • MENINGKATKAN PENGHASILAN SUSU IBU
 • MENINGKATKAN IMUNITI
 • MENGHILANGKAN SESAK NAFAS
 • MELANCARKAN HAID YANG TIDAK TERATUR

KOMPOSISI:

SETIAP SOFTGEL MENGANDUNGI 500MG MINYAK HABBATUS SAUDA’. LAPISAN LUAR GEL DIPERBUAT DARIPADA GELATIN YANG DIPERAKUI HALAL OLEH JAKIM.

60 BIJI SOFTGEL SEBOTOL
RM38.00 (HARGA AHLI)
RM48.00 (HARGA BUKAN AHLI)

Comments
 1. zain says:

  hi macam mana saya boleh dpt products dkt johore bharu.sebab saya dah lama sakit ezema.boleh cal saya.ribuan kasih.

 2. […] lengkap untuk rawatan kencing manis ialah Plantisol, Iner G, Teh Tropika dan Habatussaudak. InsyaAllah Hpa Akan berjaya mengeluarkan herba yang sangat efektif untuk rawatan kencing manis […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s