HERBA TUJU ANGIN

Posted: November 28, 2009 in PRODUK KAPSUL & SOFTGEL, SINERGI HERBA

PRODUK YANG DIHASILKAN DARIPADA TUMBUHAN CINNAMOMUM INERS ATAU TEJA LAWANG (SAMA SPESIS DENGAN KULIT KAYU MANIS) YANG MUJARAB BERTINDAK UNTUK MEMBUANG ANGIN SERTA MEMUDAHKAN PEMBUANGAN AIR BESAR SEHINGGA BADAN TERASA RINGAN. IA AMAT SESUAI UNTUK MEREKA YANG MENGHADAPI MASALAH BERIKUT:

 1. ANGIN DUDUK IAITU CEPAT LETIH DAN TERASA MELOYA
 2. ANGIN DARAH IAITU MUDAH EMOSI DAN CEPAT MARAH
 3. ANGIN SENDI IAITU SAKTI ATAU LENGUH-LENGUH BADAN, LETIH, KESEMUTAN DAN TERASA SAKIT DI BAHAGIAN KAKI DAN TANGAN SEOLAH-OLAH ADA TIKAMAN JARUM
 4. MIGRAIN IAITU SAKIT YANG SERIUS DI BAHAGIAN KEPALA
 5. PERUT KEMBUNG DAN BERANGIN
 6. GASTRIK IAITU TERASA PEDIH DI BAHAGIAN ULU HATI
 7. HILANG SELERA MAKAN
 8. LEMAH TENAGA BATIN
 9. RHEUMATIK

GASTRIK, MIGRAIN & TABLET KALSIUM (Sumber: jawimedherb.blogspot.com)

TESTIMONI BANYAK DITERIMA DARIPADA PENGIDAP GASTRIK YANG SEMBUH SELEPAS PENGAMALAN HERBA TUJU ANGIN YANG DISINERGI DENGAN HERBA PELAWAS. POKOK TEJA LAWANG YANG TERDAPAT DI DALAM PRODUK INI SANGAT BERKESAN UNTUK GASTRIK JUGA KENCING MANIS. INI MEMBUKTIKAN BAHAWA HERBA TEMPATAN MAMPU MENGGANTIKAN UBATAN GASTRIK DARIPADA KIMIA. HERBA PELAWAS PULA BERFUNGSI UNTUK MENGELUARKAN SEMUA HAMPAS/NAJIS MELALUI USUS BESAR AGAR TIDAK BERLAKU PENAPAIAN DAN PEMBENTUKAN GAS AKIBAT SEMBELIT. SELAIN DARIPADA ITU, KAPSUL RADIX JUGA MEMPUNYAI FUNGSI YANG SAMA MALAH MEMBEKALKAN SUMBER TENAGA SEGERA SEPERTI KOPI RADIX. KEDUA-DUA PRODUK INI TELAH DILULUSKAN OLEH KEMENTERIAN KESIHATAN SEJAK DARIPADA TAHUN 1997 LAGI.

SATU TESTIMONI PESAKIT YANG TELAH MENGIDAP MIGRAIN MELEBIHI 5 TAHUN. TANDA-TANDA AWAL MIGRAIN SEPERTI MATA KABUR SEBELAH, LOYA, BERPELUH DINGIN SERTA SAKIT KEPALA YANG KUAT. SETELAH MENGAMALKAN HERBA TUJU ANGIN (5 BIJI 3 KALI SEHARI), OMEGA 3 SOFTGEL (5 BIJI 3 KALI SEHARI), ALHAMDULILLAH PENYAKIT MIGRAINNYA TERUS HILANG DAN TIDAK BERULANG LAGI. SINERGI INI SANGAT BERTEPATAN DENGAN KEHENDAK ATAU KAEDAH PENGUBATAN HERBA IAITU SINERGI HERBA DENGAN IKAN BAGI MENDAPATKAN POTENSI KEKUATAN HERBA 13 KALI GANDA DARIPADA BIASA.

PENGAMBILAN TABLET KALSIUM KHUSUS UNTUK MASALAH OSTEOPOROSIS BOLEH MENAMBAH PARAH PENYAKIT ITU. INI KERANA KALSIUM YANG DIAMBIL SUKAR DISERAP TANPA BANTUAN BEBERAPA VITAMIN DAN MINERAL YANG LAIN SEPERTI MAGNESIUM DAN VITAMIN D. PENGAMBILAN KALSIUM YANG TINGGI JUGA BOLEH MENYEKAT PENYERAPAN ZINK. OLEH SEBAB ITU, SUMBER KALSIUM YANG TERBAIK IALAH DARIPADA TUMBUH-TUMBUHAN TERUTAMA YANG BERAKAR TUNJANG. MASALAH OSTEOPOROSIS ATAU KEHAUSAN TULANG DAN LENDIR BOLEH DIATASI DENGAN HERBA TUJU ANGIN KERANA IA MEMPUNYAI KALSIUM, MAGNESIUM DAN ZINK SERTA PELBAGAI MINERAL LAIN YANG WUJUD DALAM BENTUK MINERAL SURIH.

KOMPOSISI: 75 BIJI PER BOTOL

CINNAMOMUM INERS – 27MG
VITEX PUBESCENS – 81MG
MICROMELIUM PUBESCENS – 81MG
MORINDA ELIPTICA – 81MG

DOS – 2 KAPSUL MALAM DAN 2 KAPSUL PAGI

HARGA PENGEDAR HPA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM16.00
SABAH & SARAWAK: RM18.00

HARGA PENGGUNA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM20.00
SABAH & SARAWAK: RM22.00

NILAI MATA (NM): 8

Advertisements
Comments
 1. […] Herba Tuju Angin (5 kapsul 3 kali sehari), […]

 2. Suzana says:

  Berapa lama untuk process penyembuhan sekiranya memakan herba tujuh angin

  • hanimuddin says:

   PROSES PENYEMBUHAN BERGANTUNG KPD JENIS PENYAKIT, TEMPOH PENYAKIT, PENYERAPAN & SINERGY HERBA. NAMUN BEGITU, INSYAALLAH HERBA-HERBA YANG TERKANDUNG DI DALAM PRODUK INI DAPAT MEMBERIKAN KESAN KESEMBUHAN YANG CEPAT TERUTAMANYA UNTUK MEMBUANG ANGIN DALAM BADAN, GASTRIK, MIGRAIN DAN MASALAH SEMBELIT. TIP: UNTUK KESAN YANG LEBIH CEPAT BANCUH KAPSUL DLM AIR SUAM, KACAU HINGGA SEBATI, BIARKAN SERBUKNYA MENDAP DAN MINUM AIRNYA.

 3. kita says:

  saya mempunyai masalah angin dalam badan dan baru mahu memulakan makan kapsul ini..bagaimana cara pengambilan untuk beginner seperti saya?

  • hanimuddin says:

   MULAKAN DGN DOS YG SEDIKIT DAHULU SEPERTI 1 BIJI 3 KALI SEHARI ATAU JIKA TIDAK BERKESAN TINGKATKAN DOS KPD 2 BIJI 3 KALI SEHARI ATAU 3 BIJI 3 KALI SEHARI SEHINGGA SESUAI DGN TUBUH BADAN. TERUSKAN MAKAN PRODUK INI KERANA MASALAH ANGIN DLM BADAN MEMANG SENTIASA WUJUD. MUNGKIN BOLEH DITAMBAH DGN PRODUK PELAWAS DAN SPIRULINA KERANA KETIGA-TIGA PRODUK INI ADALAH SET COLON CLEANSING.

   • kita says:

    bagaimana untuk saya pastikan ianya dah betul2 sesuai dengan badan saya? pengambilannya selepas makan atau semasa perut kosong? memang saya sertakan pengambilan kapsul pelawas.. terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s