RADIX KAPSUL

Posted: November 29, 2009 in PRODUK KAPSUL & SOFTGEL, SINERGI HERBA

PRODUK INI MENGGUNAKAN BAHAN UTAMA EURYCOMA LONGFOLIA (TONGKAT ALI) YANG BERSAIZ BESAR. PRODUK INI SESUAI DIAMALKAN OLEH SEMUA PERINGKAT UMUR DAN JANTINA. RADIX DAPAT MERANGSANG PROSES BIOSYNTESIS TERHADAP HORMON ENDROGEN KHUSUS UNTUK LELAKI DAN ESTROGEN KHUSUS UNTUK WANITA.

RADIX YANG MENGANDUNGI PELBAGAI HERBA INI AMAT BAIK UNTUK LELAKI YANG MENGHADAPI MASALAH LEMAH TENAGA BATIN (APHRODISIAC). SATU KAJIAN MENUNJUKKAN KEPEKATAN SPERMA LELAKI AKAN BERTAMBAH KHUSUS BAGI LELAKI YANG MENGHADAPI MASALAH SPERMA CAIR. FLAVANOID YANG TERDAPAT DI DALAM RADIX BERFUNGSI SEBAGAI ANTIOKSIDAN, ANTI VIRUS, ANTI PERADANGAN DAN ANTI KERACUNAN.

RADIX TERGOLONG DI DALAM KATEGORI HERBA DEURATIK YANG MEMBANTU MEMPERBANYAKKAN PENGELUARAN URIN DAN MEMBAIKI GINJAL. RADIX JUGA BERTINDAK MEMPERNGARUHI METABOLISMA KALOGEN BAGI MEMPERBAIKI TENDON, LIGAMEN, RAWAN DAN SENDI YANG ROSAK AKIBAT GHOUT, ARTHRITIS DAN REUMATIK. RADIX BERSAMA-SAMA MINYAK BUT-BUT AMAT SESUAI UNTUK MEREKA YANG MENGHADAPI PERMASALAHAN IKATAN SILANG KALOGEN PADA SENDI. MEREKA YANG MENGHADAPI PATAH TULANG ATAU TERSELIUH DAPAT MENGATASINYA DALAM MASA YANG SINGKAT.

BAGI MEREKA YANG DEMAM DI PERINGKAT AWAL, GUNAKAN RADIX DAN MALAC.

FLAVANOID DALAM RADIX AMAT SESUAI UNTUK MENGATASI PENYAKIT SEPERTI ASMA SEKIRANYA DISINERGIKAN DENGAN HERBA PELAWAS.

RADIX JUGA BETTINDAK SEBAGAI KARMINATIF (PENOLAK ANGIN) AMAT BAIK UNTUK MEREKA YANG MENGHADAPI GASTRIK DAN ULSER.

RADIX BAIK UNTUK KESEIMBANGAN HORMON WANITA AGAR TIDAK DINGIN KETIKA BERSAMA SUAMI.

KOMPOSISI: 75 BIJI PER BOTOL

  • ARDISIA CRISPA – 81MG
  • CINNAMOMUM INERS – 54MG
  • MORINDA ELIPTICA – 54MG
  • EURYCOMA LONGIFOLIA – 27MG
  • SMILAX MYOSITIFLORA – 13.5MG
  • ALYXIA REINWARDTII – 13.5MG
  • FREYCINETIA MALACCENCIS – 13.5MG

DOA: 2 KAPSUL MALAM 2 KAPSUL PAGI

HARGA PENGEDAR HPA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM16.00
SABAH & SARAWAK: RM18.00

HARGA PENGGUNA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM20.00
SABAH & SARAWAK: RM22.00

NILAI MATA (NM): 8

 

(SUMBER: jawiherbshop.blogspot.com – Tn. Hj. Ismail Bin Ahmad menulis – saya rasa terpanggil untuk bersama berkongsi maklumat dengan masalah yang sedang jenuh diperkatakan di media masakini. Masalah “lelaki” yang menjadi “wanita” dan sebaliknya. Majlis Fatwa telah memutuskan bahawa gejala ini merupakan satu lencongan daripada syariat Islam yang akan mendapat laknat daripada Allah.

Pada tahun 1997 dalam program HPA di Terengganu dan dalam sesi testimoni, seorang lelaki telah membuat pengakuan bahawa dia pernah menukarkan imejnya menjadi seorang perempuan. Perasaan ini wujud bukan pada zahirnya sahaja tetapi ia juga mempunyai nafsu kepada lelaki.

Kemudian beliau menyatakan “Dengan Izin Allah” selepas ia mengamalkan Kapsul Radix, perasaan itu lama-kelamaan hilang dan dia benar-benar bertaubat dan insaf dengan peristiwa itu. Di sini saya mengambil kesempatan kepada semua golongan lelaki yang mempunyai masalah bagitu marilah mencubanya dengan kopi radix, mudah-mudahan akan kembali normal.

Jika keadaan wanita pula yang bertukar menjadi lelaki, saya mencadangkan Teh Manjakani untuk dijadikan amalan seharian kerana manjakani dan kacip fatimah mempunyai pytoestrogen untuk wanita menjadi kekal kewanitaannya. Lebih-lebih lagi terdapat amalan wirid al ma’thurat yang diamalkan oleh warga HPA. InsyaAllah).

Comments
  1. […] Radix Kapsul – 3 biji 3 kali sehari (3 x 3) […]

  2. […] Radix Kapsul – 3 biji 3 kali sehari (3 x 3) […]

  3. […] tersebut dalam masa 24 jam. InsyaAllah akan pulih dalam tempoh yang segera. Selain daripada itu, Radix Kapsul juga mesti diberi dengan cara dibuka kapsulnya atau direndam kapsulnya di dalam secawan air suam […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s