ROSELLE KAPSUL

Posted: December 8, 2009 in PRODUK KAPSUL & SOFTGEL, SINERGI HERBA

PRODUK YANG MENGGUNAKAN HERBA HIBISCUS SABDARIFFA MERUPAKAN TUMBUHAN YANG MEMPUNYAI KANDUNGAN VITAMIN C YANG TINGGI DAN MELEBIHI DARIPADA FAMILI LIMAU (CITRUS).

ROSELLE KAPSUL AMAT BERKHASIAT UNTUK SEGENAP LAPISAN UMUR KHUSUS UNTUK PROSES PE NJAGAAN KESIHATAN DAN SEBAGAI PENCEGAH KUMAN ATAU VIRUS YANG MENYERANG TUBUH BADAN MANUSIA.

KHASIAT:

ANTI PENUAAN (ANTI AGING) – DARIPADA KAJIAN PAKAR PEMAKANAN KESIHATAN, ROSELLE YANG MEMPUNYAI VITAMIN C DAN BERSERAT AKAN MELAMBATKAN PROSES PENUAAN DAN MENCEGAH BERLAKUNYA PENYAKIT KRONIK. KEUPAYAANNYA MEMINIMAKAN KEROSAKAN YANG DIMUSNAHKAN OLEH RADIKAL BEBAS MERUPAKAN SEBAB UTAMA SESEORANG YANG MENGAMALKAN ROSELLE AKAN KELIHATAN MUDA DAN BERSERI WAJAHNYA.

PENCEGAHAN PENYAKIT KARDIOVASKULAR – SAKIT JANTUNG MERUPAKAN PEMBUNUH NOMBOR 1 DI DUNIA DAN DIANGGAP SEBAGAI ‘SILENT KILLER’. KEADAAN OKSIDASI JUGA AKAN MENYEBABKAN KADAR LDL AKAN MENINGKAT DAN MENYEBABKAN ARTERI TERSUMBAT. PENGAMALAN ROSELLE AKAN MEMBANTU MENCEGAH KETEBALAN LDL DI ARTERI DAN SEKALI GUS MENGELAKKAN TERJADINYA PENYAKIT TEKANAN DARAH TINGGI.

PENCEGAH KANSER – DUNIA KINI YANG TERDEDAH KEPADA PENCEMARAN UDARA, MAKANAN DAN MINUMAN MERUPAKAN PUNCA UTAMA KEPADA TERJADINYA KANSER. VITAMIN C DAN SERAT YANG TINGGI YANG TERDAPAT DI DALAM ROSELLE MAMPU UNTUK BERTINDAK SEBAGAI ANTIOKSIDAN DAN SEBAGAI ANTI KANSER.

DEMAM PANAS/SELSEMA – ROSELLE AMAT BAIK UNTUK MEREKA YANG SERING MENGHADAPI MASALAH SELSEMA DAN SEBAGAI PEMAKANAN KESIHATAN YANG UTAMA KEPADA MEREKA YANG MENGHADAPI MASALAH DEMAM.

RESDUNG (ALRGI) & LELAH (ASMA) – PENGAMBILAN ROSELLE DAN COSCINIUM PLUS ADALAH DUA GABUNGAN YANG TERBAIK KEPADA PEMASALAHAN INI.

STRESS ATAU SUKAR TIDUR (INSOMNIA) – BAGI MEREKA YANG MENGHADAPI MASALAH STRESS DICADANGKAN MENGAMBIL ROSELLE KERANA IA AKAN BERTINDAK MENURUNKAN SUHU BADAN DAN MEMPENGARUHI MOOD PESAKIT. ROSELLE JUGA AMAT BAIK UNTUK MASALAH TIDUR BERDENGKUR.

MASALAH LAIN – AMAT BAIK UNTUK MEREKA YANG JUGA MENGHADAPI LUKA LUAR DAN DALAM, PENYAKIT KULIT/KUDIS, PENENANG DAN SEBAGAINYA.

KOMPOSISI: 75 BIJI PER BOTOL

  • HIBISCUS SABDARIFFA (270MG)

AMALKAN 2 KAPSUL PADA WAKTU PAGI DAN MALAM.

HARGA PENGEDAR HPA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM16.00
SABAH & SARAWAK: RM18.00

HARGA PENGGUNA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM20.00
SABAH & SARAWAK: RM22.00

NILAI MATA (NM): 8

Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s