PENAPIS AIR & KRISTAL MINERAL DEW

Posted: January 15, 2010 in PRODUK KEGUNAAN HARIAN, PRODUK MINUMAN, TIP-TIP KESIHATAN

KEISTIMEWAAN PENAPIS AIR DEW HPA

Katrij Dew bebas daripada unsur-unsur penggunaan tulang haiwan. Hanya menggunakan tempurung kelapa sebagai bahan gantian tulang haiwan.

Formula kandungan setiap katrij adalah berbeza-beza dan tiada syarikat lain yang boleh menciplak sukatan dan ukuran bahan tersebut di dalam katrij. Kajian dilakukan hampir 7 tahun untuk menghasilkan Penapis Air Dew yang berkualiti.

Sesetengah penapis air di pasaran, tempoh hayat gantian katrij dalam 1 tahun mencapai sehingga RM300.00 hingga RM400.00 setahun dan melibatkan 2 atau 3 katrij dalam setahun sedangkan Penapis Air Dew hanya memerlukan belanja RM98.00 untuk tempoh 1 tahun pertama. Harga katrij murah dan mampu dimilikki.

PH air yang ditapis adalah hampir menyamai air Zam Zam.

Khasiat air ini ia boleh membantu menyelesaikan masalah pelbagai penyakit seperti sakit-sakit sendi, sel kanser, darah tinggi, kencing manis, batu karang, gout, membantu meneutralkan asid dalam badan dan sebagainya.

Penyelenggaraan yang mudah dan murah kerana tidak menggunakan elektrik. Penapis Air Dew telah melalui ujian makmal Sirim.

Air Dew boleh diminum tanpa was-was dan boleh digunakan sebagai air penawar untuk tujuan perubatan.

KAJIAN MAJLIS AIR ANTARABANGSA (WORLD WATER COUNCIL)

Kajian para saintis menyatakan pelbagai penyakit adalah berpunca daripada sel tubuh yang berasid dan ia terbentuk hasil daripada pemakanan seharian kita.

Mineral berakali yang terdapat di dalam air minuman boleh membantu meneutralkan sisa buangan berasid sebagai pencegahan terhadap pelbagai penyakit seperti gout, kencing manis, sakit sendi dan sebagainya termasuk kanser.

Ini diakui sendiri oleh seorang doktor bernama Dr. Mona Harrison MD, bekas pengarah Majlis Air Antarabangsa yang mengatakan bahawa sel kanser akan mati dalam air beralkali. Virus dan agen jangkitan lain tidak boleh hidup di persekitaran alkali dan air beralkali baik untuk insomnia dan Colic.

Sel yang sihat akan bersifat alkali dan sel yang rosak atau tidak sihat bersifat asid.


MENGAPA MEMILIH PRODUK PENAPIS AIR DEW

Penapis Air Dew yang menghasilkan Dew Water mempunyai tahap alkali yang sangat tinggi dan berupaya membantu memulihkan penyakit migrain, darah tinggi, kencing manis, gout, gastrik, buasir, batu karang, kanser payudara, kanser pangkal rahim, hepatitis A, hepatitis C, lelah, sakit urat, masalah mental, mengurangkan masalah syndrom down dan berbagai-bagai jenis penyakit lagi.

Apa yang menjadi masalah ialah harga tunai penapis air di pasaran adalah terlalu tinggi sehingga mencapai RM2,000.00 sementara kos penyelengaraan pula mahal.

HPA menawarkan kepada anda PENAPIS AIR DEW yang lebih murah, berkualiti tinggi dan semestinya halal dan suci. (Sumber: jawiherbshop.blogspot.com/)

HARGA PENGEDAR HPA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM750.00
SABAH & SARAWAK: RM850.00

HARGA PENGGUNA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM900.00
SABAH & SARAWAK: RM1,000.00

NILAI MATA (NM): 50


(Penapis Air Dew HPA ini akan dilancarkan oleh Pengarah Urusan (1) HPA pada 25/1/2010 jam 8.30 malam di Dewan Besar, Hotel De Palma, Ampang. Tuan-tuan dan puan-puan dijemput hadir beramai-ramai. Segeralah menjadi ahli HPA untuk mendapat harga yang murah dan penjimatan yang tinggi di samping menggunakan produk orang Islam dan menegakkan ekonomi orang Islam)

Advertisements
Comments
 1. rafedin says:

  Kat mana saya boleh beli Produk ni

  • hanimuddin says:

   SALAM. ANDA BOLEH DAPATKAN PRODUK PENAPIS AIR HPA DI CAWANGAN-CAWANGAN HPA YANG BERDEKATAN DGN ANDA. HARGA AHLI RM750 DENGAN 100 NILAI MATA & HARGA BUKAN AHLI RM900. JADI AHLI UTK DAPATKAN HARGA ISTIMEWA SERTA KELEBIHAN2 LAIN SBG PENGEDAR ATAU AHLI HPA. UTK JADI AHLI SILA KLIK KEAHLIAN HPA

 2. adie says:

  Kalau ada servis Percuma & tukar penapis Percuma baru boleh beli.

  • hanimuddin says:

   ALHAMDULILLAH SETAKAT INI MEMANG HPA MENYEDIAKAN SERVIS PERCUMA PENYELENGGARAAN PENAPIS AIRNYA. NAMUN BEGITU PENUKARAN PENAPIS BARU YANG TELAH TAMAT TEMPOHNYA ADALAH BERBAYAR. HARGANYA ADALAH YANG TERMURAH DI PASARAN. JIKA PENAPIS ROSAK KERANA KECACATAN PENGELUARAN MAKA IA DIGANTI SECARA PERCUMA. MUNGKIN SYKT TUAN ADA TUKAR PERCUMA PENAPIS TETAPI SAYA PERCAYA TERTAKLUK KPD TERMA & SYARAT. APAKAH TERMA DAN SYARATNYA? HPA SEBUAH SYARIKAT PENUH MILIK ORANG ISLAM MENGELUARKAN SENDIRI PENAPIS AIRNYA DENGAN MEMASTIKAN IANYA HALAL SERTA SUCI DAN BEBAS DARIPADA BAHAN2 SYUBHAH DAN HARAM. HPA MENUNAIKAN TANGGUNGJAWAB MENGELUARKAN ZAKAT PERNIAGAAN PADA SETIAP TAHUN HASIL DARIPADA SOKONGAN ORANG ISLAM YANG MEMBELI PRODUK KELUARAN HPA, BANYAK MANFAAT DAN BERKATNYA INSYAALLAH.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s