MOMENTS – SPECIAL FORMULATION FOR WOMEN (FORMULA ISTIMEWA UNTUK WANITA):

PENGENALAN

WANITA MASAKINI MEMPUNYAI GAYA HIDUP YANG AKTIF DAN SIBUK. TANPA MENGIRA SAMA ADA MEREKA BEKERJAYA ATAU SURIRUMAH, KESIBUKAN DI DALAN MENJALANI TUGAS SEHARIAN, PERUBAHAN FISIOLOGI DAN FAKTOR-FAKTOR PERSEKITARAN MENDEDAHKAN WANITA KEPADA PELBAGAI MASALAH KESIHATAN. LEBIH-LEBIH LAGI DENGAN SIKAP KEBANYAKAN WANITA YANG SANGAT MENGAMBIL BERAT UNTUK MENJAGA KESIHATAN SUAMINYA, ANAK DAN ORANG YANG DISAYANGI TETAPI MALANGNYA SERING MENGABAIKAN KESIHATAN DIRI SENDIRI.

BAGI MEMENUHI KEPERLUAN KESIHATAN WANITA, MOMENTS ADALAH PRODUK YANG TEPAT DAN DIFORMULASIKAN KHAS DARIPADA HERBA-HERBA TERBAIK IAITU MANJAKANI (QUERCUS INFECTORIA), MENGKUDU/NONI (MORINDA CITRIFOLIA), ROSELLE DAN MADU. IA DIRUMUS KHAS UNTUK MENGATASI MASALAH YANG SERING DIHADAPI OLEH WANITA SEPERTI HORMON YANG TIDAK SEIMBANG, KESIHATAN SEKSUAL, KESIHATAN REPRODUKTIF, MASALAH BERAT BADAN, KELETIHAN DAN KEMURUNGAN. KEBAIKAN KEEMPAT-EMPAT BAHAN TERPILIH INI BOLEH MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT-PENYAKIT KRONIK SEPERTI KANSER, JANTUNG, TEKANAN DARAH DAN SEUMPAMANYA.

SELAIN DARIPADA KHASIAT KESIHATANNYA YANG HEBAT, MOMENTS DIKILANG DI DALAM PERSEKITARAN TERKAWAL, BERSIH, SUCI DAN MEMENUHI KEPERLUAN AMALAN PERKILANGAN BAIK (GMP) SERTA PRINSIP-PRINSIP HALAL DAN TOYIBBA UNTUK MEMASTIKAN KUALITI KESELAMATAN DAN EFIKASI PRODUK BERADA PADA TAHAP YANG TERBAIK DEMI KEPUASAN PARA PENGGUNANYA.

DENGAN HANYA SATU SUDU MAKAN (10ML) SEKALI SETIAP HARI, MOMENTS AKAN MEMBANTU ANDA MENGEKALKAN KESIHATAN DAN KECERIAAN SERTA MENINGKATKAN KUALITI HIDUP WANITA MASA KINI.


MASALAH KESIHATAN WANITA MENGIKUT USIA:

 1. 18 – 30 TAHUN – KITARAN HAID TIDAK TERATUR, KEPUTIHAN BERLEBIHAN, KESAKITAN MELAMPAU SEMASA SINDROM PRA HAID, MASALAH KESIHATAN SERVIKS, MASALAH KULIT DAN JERAWAT;
 2. 30 – 50 TAHUN – MASALAH KESIHATAN SEKSUAL, LETIH, MURUNG, KEGEMUKAN, BUNCIT, KULIT MENGGELEBEH, MASALAH RAHIM LONGGAR, KANDUNGAN LUAR RAHIM, KEGUGURAN, MASALAH KESUBURAN, RISIKO BARAH (PAYUDARA, RAHIM, SERVIKS);
 3. 50 – 70 TAHUN – SINDROM MENOPAUS, PENYAKIT JANTUNG, OSTEOARTHRITIS & OSTEOPOROSIS, PENYAKIT BERKAITAN MATA, BARAH (PAYUDARA, RAHIM, SERVIKS);
 4. 70 TAHUN KE ATAS – SINDROM PASCA MENOPAUS (KEHILANGAN ESTROGEN), ARTHRITIS, LEMAH DAYA INGATAN, NUTRISI TIDAK MENCUKUPI DAN SAKIT TIDUR.
  (RUJ: MEMAHAMI KESIHATAN WANITA, BERNAMA.COM 23/6/2009)


PUNCA

PENDEDAHAN TERHADAP PERSEKITARAN YANG TERCEMAR TERCEMAR, PEMAKANAN YANG TIDAK SIHAT, TEKANAN SERTA FAKTOR USIA.


BAGAIMANA MOMENTS MEMBANTU?

MENGAWAL DAN MENGEMBALIKAN KESEIMBANGAN HORMON WANITA – KANDUNGAN MANJAKANI YANG TERDAPAT DI DALAM PRODUK MOMENTS TELAH TERBUKTI DAPAT MENGEMBALIKAN KESEIMBANGAN HORMON WANITA. HORMON YANG SEIMBANG AKAN MEMBANTU WANITA DARIPADA SEGI MENGAWAL KITARAN HAID SUPAYA LEBIH TERATUR, MENGATASI SAKIT SEMASA HAID, MENGEKALKAN KESIHATAN KULIT DAN KEANJALAN OTOT, MENGEKALKAN MOOD, MENYERLAHKAN PERSONALITI DAN MENGELAKKAN TEKANAN SERTA KEMURUNGAN.

MENGETATKAN DINDING VAGINA DAN MEMBAIKI TISU-TISU YANG ROSAK DAN LONGGAR – KANDUNGAN BAHAN AKTIF TANNIN YANG JUGA DIDAPATI DARIPADA MANJAKANI DAPAT MENGETATKAN OTOT VAGINA DAN MEMBAIKI TISU-TISU YANG ROSAK AKIBAT PENUAAN, PERUBAHAN HORMON DAN KEROSAKAN SELEPAS BERSALIN. IA SETERUSNYA DAPAT MENINGKATKAN HUBUNGAN INTIM SUAMI ISTERI, MENGECUTKAN RAHIM DAN MENGELAKKAN PERUT BUNCIT SELEPAS BERSALIN.

MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN BERLEBIHAN DAN BERBAU – MANJAKANI JUGA MENGANDUNGI BAHAN AKTIF ANSTRIGEN YANG DAPAT MENCEGAH JANGKITAN KULAT SERTA BAKTERIA PENYEBAB KEPUTIHAN DAN KEGATALAN PADA ALAT SULIT. MASALAH INI JIKA DIBIARKAN BERTERUSAN AKAN MENDEDAHKAN WANITA KEPADA RISIKO KANSER SERVIKS DAN MENJEJASKAN KESUBURAN.

KAYA DENGAN BAHAN ANTIOKSIDA UNTUK MENINGKATKAN IMUNISASI BADAN DAN MELAMBATKAN PROSES PENUAAN – KEEMPAT-EMPAT HERBA YANG TERDAPAT DI DALAM FORMULASI MOMENTS SANGAT KAYA DENGAN BAHAN ANTIOKSIDA YANG SANGAT DIPERLUKAN BAGI MERENCATKAN PEMBENTUKAN RADIKAL BEBAS DARIPADA SISTEM BADAN. INI AKAN MENINGKATKAN LAGI SISTEM IMUNISASI BADAN TERUTAMA UNTUK PENCEGAHAN KANSER. BAHAN ANTIOKSIDA  JUGA AKAN DAPAT MENINGKATKAN KADAR PEMBENTUKAN SEL-SEL BARU DAN SETERUSNYA MELAMBATKAN PROSES PENUAAN.

MENGANDUNGI BAHAN AKTIF TERTENTU UNTUK MENCEGAH PENYAKIT KRONIK DAN MENINGKATKAN KESIHATAN UMUM – NONI (MENGKUDU) MENGANDUNGI LIGNANS, FLAVONOIDS, IRIDOIDS DAN LAIN-LAIN DAPAT MENGAWAL TEKANAN DARAH, MENGAWAL KANDUNGAN GULA DALAM DARAH, MERENCATKAN SEL PRA KANSER DAN SETERUSNYA MENCEGAH DARIPADA KANSER. ROSELLE MENGANDUNGI BAHAN NUTRISEUTIKAL YANG TINGGI YANG DAPAT MENURUNKAN KADAR KOLESTROL DALAM DARAH, MELAMBATKAN PROSES PENUAAN DAN MENCEGAH KANSER. MANAKALA MADU MENGANDUNGI BANYAK NUTRISI YANG BERSIFAT PENYEMBUH DAN MENGEKALKAN TENAGA YANG MENCUKUPI.

MENGANDUNGI KEPERLUAN NUTRISI, MINERAL DAN VITAMIN YANG MENCUKUPI UNTUK MENGEKALKAN TENAGA BERTERUSAN – MENGATASI RASA LETIH DAN LESU AKIBAT AKTIVITI DAN KERJA SEHARIAN, MEMBOLEHKAN METABOLISMA TUBUH BERFINGSI DENGAN BAIK DAN SETERUSNYA MENGELAKKAN KEGEMUKAN, MENINGKATKAN PELAWASAN DAN MELANCARKAN PERKUMUHAN BAHAN BUANGAN DAN TOKSIK DARIPADA BADAN. PROSES PERKUMUHAN YANG BAIK DAPAT MENGELAKKAN PENYAKIT-PENYAKIT KRONIK SEPERTI KEROSAKAN GINJAL, KEGAGALAN FUNGSI HATI, DIABETIK DAN SEBAGAINYA. NUTRISI YANG MENCUKUPI JUGA AKAN DAPAT MENGEKALKAN KESIHATAN DAN KEREMAJAAN KULIT, RAMBUT DAN DAPAT MENGELAKKAN PEREPUTAN TULANG (OSTEOPOROSOS).


KEISTIMEWAAN MOMENTS

PRODUK KESIHATAN BERUNSURKAN BAHAN-BAHAN SEMULAJADI. MENGGABUNGKAN KEBAIKAN TIGA HERBA UTAMA IAITU NONI (MENGKUDU), MANJAKANI, ROSELLE DAN MADU. PENJAGAAN KESIHATAN DAN KECANTIKAN DALAMAN SERTA LUARAN YANG DIDATANGKAN DALAM SATU BOTOL. SANGAT MENJIMATKAN. HANYA SATU SUDU MAKAN (10ML) SEHARI. PRODUK TERBAIK UNTUK PENJAGAAN IBU SELEPAS BERSALIN. SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR WANITA SEAWAL REMAJA BERUSIA 18 TAHUN SEHINGGA WANITA BERUSIA EMAS/MENOPAUS. MENINGKATKAN KUALITI HIDUP WANITA SAMADA BERKERJAYA ATAU SURIRUMAHTANGGA.


NOTA

MOMENTS TIDAK DISARANKAN UNTUK WANITA MENGANDUNG


CADANGAN PENGGUNAAN

SATU SUDU MAKAN ATAU 10ML SEHARI SEBELUM MAKAN. KESAN MAKSIMUM AKAN DIPEROLEHI APABILA PRODUK DIAMBIL SECARA BERTERUSAN (SETIAP HARI). PENGGUNA DINASIHATKAN MEMINUM AIR KOSONG YANG MENCUKUPI APABILA MENGAMBIL PRODUK YANG MENGANDUNGI MANJAKANI.


KAEDAH PENYIMPANAN

SIMPAN DI TEMPAT SEJUK DAN DINGIN. SIMPAN DI DALAM PETI SEJUK SELEPAS DIBUKA PENUTUPNYA.


KOMPOSISI: 1 BOTOL 250ML

HARGA PENGEDAR HPA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM38.00
SABAH & SARAWAK:

HARGA PENGGUNA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM48.00
SABAH & SARAWAK: RM

NILAI MATA (NM): 10

Advertisements
Comments
 1. […] TERAPI HERBA HPA UNTUK RAWATAN RAHIM JATUH & PEMBERSIHAN RAHIM:- HERBA CURCUMIN, PARAMARIA PLUS, HERBA SENGGUGUT, KEPUTIHAN,  & MOMENTS. […]

 2. noor says:

  Slm..nak tnya harga moment latest bp rm utk ahli?

  • hanimuddin says:

   HARGA MOMENT RM40.00 (HARGA AHLI SEMENANJUNG), RM42.00 (HARGA AHLI S&S), RM45.00 (HARGA BUKAN AHLI SEMENANJUNG), RM47.00 (HARGA BUKAN AHLI S&S)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s