PERASMIAN MELAKA HALAL HUB DAN HPA HALAL MART

Posted: June 28, 2010 in Aktiviti, Berita, HPA News

PERASMIAN MELAKA HALAL HUB & HPA HALAL MART:

Alhamdulillah. Pada 21 Jun 2010 yang lalu adalah satu detik bersejarah bagi semua pengedar-pengedar HPA. Halal Hub Melaka di Serkam yang diterajui oleh HPA Industries Sdn. Bhd (anchor) dan menaungi lebih 150 Industri Kecil & Sederhana (IKS) negeri Melaka telah dirasmikan.

Perasmian Halal Hub Melaka dan HPA Halal Mart serta logo MHH telah disempurnakan oleh Ketua Menteri Melaka iaitu YAB Datuk Seri Mohd. Ali Mohd. Rustam. Halal Hub Melaka adalah merupakan Halal Hub Pertama seumpamanya di Malaysia. Seramai 500 tetamu turut hadir dari pelbagai jabatan kerajaan termasuk PJS-PJS dan pengedar HPA seluruh negara.

Turut hadir ialah Pengarah Urusan HPA, Tn. Hj. Ismail Bin Ahmad, Pengarah Urusan 2 – Tn. Hj. Fisal Ahmad Tajuddin serta GM-GM HPA seperti En. Rosli, En. Abd. Ghani, Pn. Rashidah dan lain-lain.

En. Zainal Abu iaitu Pengarah Eksekutif Perbadanan Kerajaan Negeri Melaka mengucapkan tahniah dan ucapan terima kasih kepada warga HPA yang menyahut seruan kerajaan sama-sama menerajui industri halal negara di mana urusniaga produk halal dunia bernilai USD 3 billion.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s