RAMADHAN AL MUBARAK 1431

Posted: August 11, 2010 in Aktiviti

ALHAMDULILLAH, SETINGGI-TINGGI SYUKUR KE HADRAT ALLAH S.W.T. YANG TELAH MEMBERI NIKMAT KEPADA KITA SEKALI LAGI UNTUK BERJUMPA DENGAN BULAN RAMADHAN PADA TAHUN INI.

KAMI MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK 1431 H DAN SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA PENGUNJUNG BLOG INI, PENGURUSAN DAN KAKITANGAN HPA, AHLI-AHLI HPA SERTA SEMUA ORANG ISLAM SAMADA DI MALAYSIA MAHUPUN DI SELURUH DUNIA. MARILAH SAMA-SAMA KITA BERDOA AGAR IBADAT KITA DI RAMADHAN KALI INI LEBIH BAIK DAN PENUH MAKNA DARIPADA RAMADHAN-RAMADHAN YANG LEPAS. AMIN

PASTIKAN MAKANAN DAN MINUMAN KITA SEWAKTU BERBUKA PUASA ADALAH YANG HALAL LAGI SUCI TANPA MENGANDUNGI BAHAN-BAHAN YANG SYUBHAH.

UNTUK RENUNGAN KITA BERSAMA: DI SEPULUH MALAM TERAKHIR DI DALAM BULAN RAMADHAN, KITA SERING DIINGATKAN DENGAN SATU MALAM YANG DIPANGGIL MALAM LAILATUL QADAR. BARANGSIAPA BERIBADAH PADA MALAM TERSEBUT MAKA AKAN TERCATAT AMALANNYA SEUMPAMA DIA MEMBUAT AMALAN SELAMA 1000 BULAN. MAHA AGUNG DAN MAHA KASIHNYA ALLAH YANG TIADA TUHAN SELAINNYA MENGANUGERAHKAN HADIAH SEBEGINI UNTUK DIRAIH OLEH UMAT NABI MUHAMMAD. MARILAH KITA BERSAMA-SAMA MEMBURU MALAM LAILATUL QADAR TERSEBUT DAN MELIPATGANDAKAN AMALAN KITA DI PENGHUJUNG BULAN RAMADHAN INI DAN SETERUSNYA PADA BULAN-BULAN YANG LAIN, INSYAALLAH.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s