MADULIA

Posted: September 2, 2010 in Produk HPA, PRODUK KEGUNAAN HARIAN

MADULIA

Madu lebah boleh dijadikan ubat batuk jika dicampurkan dengan halia merah, cengkih dan kulit kayu manis. Kini HPA mengeluarkan produk ubat batuk kesihatan tanpa bahan kimia yang dinamakan MADULIA. Daripada testimoni awal yang diterima menunjukkan bahawa produk ini InsyaAllah akan teguh di pasaran kerana kehendak pengguna kepada bahan alami semakin meningkat. Di samping itu, MADULIA juga berkesan menghilangkan kahak dalam ruang pernafasan khusus pada mereka yang ada asma. Boleh digunakan oleh semua peringkat umur.

Ubat batuk MADULIA menggunakan halia sebagai bahan utama. Ramuan dari beberapa jenis rempahan ini dijangka akan memberikan pilihan kepada pengguna bagi menggantikan penggunaan ubat batuk yang lain. Kita namakan MADULIA kerana madu digunakan sebagai media untuk perawatan batuk di samping herba-herba lainnya.

Tahukah anda bahawa dalam tempoh 24 jam tidak ada seekor kuman pun yang boleh hidup di dalam madu. Oleh sebab itu pada zaman dahulu madu sangat terkenal dijadikan sebagai ubat batuk yang mujarab. InsyaALLAH.

Batuk

Apabila anda batuk yang teruk jangan sekali-kali memakan buah anggur kerana batuknya akan menjadi semakin parah. Bagitu juga dengan buah mempelam/mangga atau timun yang boleh menyebabkan batuk berterusan. Walaupun buah-buahan ini termasuk dalam kelompok sejuk tetapi ia tidak mengurangi masalah batuk. Getah anggur pula sangat baik untuk batuk di samping pengambilannya disinergikan dengan biji selasih, kurma merah, halwa kundur dan lain lain lagi.

Batuk dapat dilegakan dengan madu yang dicampur halia merah (bukan halia bara). Ini terdapat dalam produk MADULIA tetapi jika pengambilan herba ini tidak berapa efektif, ia perlu diambil dengan perahan limau/jeruk(ind) nipis bersamanya. Perahkan separuh limau nipis ke dalam satu senduk MADULIA dan minum terus (jangan campur air) selepas beberapa minit barulah minum air jika mahu.

Pengambilan MADULIA ini sebenarnya diambil sedikit sedikit tetapi kerap dilakukan mungkin lebih dari 10 kali sehari (1/3 sudu makan/setiap kali pengambilan) kerap dengan sedikit sedikit lebih baik dari banyak sekali gus, itulah kaedah perawatan batuk. InsyaAllah. (Sumber: Jawimedherb)


HARGA PENGEDAR HPA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM8.00

HARGA PENGGUNA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM10

NILAI MATA (NM): 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s