GARAM BUKIT HPA (HALAGEL)

Posted: November 15, 2010 in PRODUK KEGUNAAN HARIAN

GARAM BUKIT HPA (HALAGEL) BERASAL DARI HIMALAYA:

Garam Bukit HPA (Halagel) adalah garam yang berasal dari kawasan Gunung Himalaya dan berada dalam bentuk asalnya. Ia adalah garam organik yang paling tulen, berkhasiat, paling bersih dan mempunyai struktur geometrik kristal yang amat sempurna.

Suatu ketika dahulu garam bukit dikenali sebagai “Raja Garam atau emas putih” kerana ia hanya dihidangkan kepada golongan diraja sahaja. Elemen garam yang amat kecil memudahkan sel badan kita untuk menyerap unsurnya. Ia tidak cerna dalam badan malah ia tidak mengandungi kalori merbahaya.

Garam Bukit Hpa mengandungi 84 elemen semulajadi yang diperlukan oleh badan kita seperti hydrogen, lithium, berullium, boron, carbon, nitrogen, oxygen, fluoride, sodium, magnesium, aluminium, silicum, phosphorus, sulphur, calcium dan sebagainya. Sebaliknya garam biasa (dari laut) selepas proses pembersihan hanya mengandungi natrium klorida dan bahan tambahan (bahan awet).

Garam Bukit Hpa dihasilkan secara semulajadi selama jutaan tahun dapat membebaskan tenaga di dalam badan kita dan dapat menseimbangkan kadar metabolisma tubuh. Sedangkan garam laut yang melalui proses kimia bukan dihasilkan secara semulajadi akan bertindak sebagai racun dimana tubuh sendiri cuba menyingkirkannya secepat mungkin untuk melindungi dirinya. Ini menyebabkan bebanan mendadak pada tubuh kita untuk menyingkirkan garam laut yang kaya dengan Natrium Klorida terutama pada organ penyingkiran seperti ginjal.

Sekiranya kandungan Natrium Klorida terlalu tinggi dan badan gagal menyingkirkannya, pengkristalan semula berlaku dimana badan akan menggunakan protein lemak haiwan yang tidak dicernakan untuk membentuk asid urik supaya dapat menghindarkan garam.

Oleh kerana badan tidak dapat membuang asid urid, asid urik akan mengikat dirinya dengan natrium klorida untuk membentuk kristal baru dan menempatkan dirinya terus kedalam sendi tulang dan berlakunya sakit sendi (arthritis) atau Ghout.

Oleh itu selamatkanlah diri dan keluarga anda dengan menggunakan garam bukit HPA yang semulajadi tanpa bahan tambahan dan pewarna. Garam Bukit HPA berkhasiat untuk mengimbangkan tekanan darah, meningkatkan kekuatan badan dan oksigen di dalam badan, menguatkan struktur tulang, baik untuk jantung, angin ahmar, migrain, kencing manis, darah tinggi, ghout dan batu karang, kesihatan luaran dan dalaman, meleraikan gumpalan sel darah merah, menganjalkan saluran darah, melarutkan gumpalan kalsium ke dalam darah, membekalkan zat mineral berbentuk ionik yang seimbang, melancarkan sistem saraf, membantu memperbaharui semula sel-sel, membantu pergerakan usus, sistem metabolik menjadi lebih sempurna, membantu penyerapan vitamin serta penyembuhan penyakit kulit dan lain-lain.

Gunakanlah Garam Bukit HPA! Lebih berkhasiat, tulen dan lebih bersih.
HARGA PENGEDAR HPA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM2.00
SABAH & SARAWAK: RM2.50
HARGA PENGGUNA
SEMENANJUNG MALAYSIA: RM2.50
SABAH & SARAWAK: RM3.00
NILAI MATA (NM): 0.25

 

Advertisements
Comments
 1. Salwa says:

  Assalam.sy penghidap hipertyroid.dr nasihatkn sy guna garam iodin.adakh garam hlgel ni dlm kategorigaram iodin?

  • hanimuddin says:

   GARAM BUKIT HALAGEL INI YG DIEDARKAN OLEH HPA MENGANDUNGI 84 ELEMEN MINERAL SEMULAJADI DAN SALAH SATUNYA IALAH IODIN. OLEH ITU GARAM INI SESUAI SEPERTI YG DISARANKAN OLEH DOKTOR PUAN. KAMI INGIN MENCADANGKAN KPD PUAN UNTUK MENGGUNAKAN PRODUK HPA VIRGIN COCONUT OIL (3 BIJI 3 KALI SEHARI) UNTUK MELEGAKAN TIROID TERSEBUT, INSYAALLAH.

 2. misha says:

  Salam..adakah garam ini bersifat alkali dan sesuai dimasukkan kedalam air minuman untuk diamalkan.bg pesakit darah.tinggi

  • hanimuddin says:

   GARAM INI YG MEMPUNYAI JUMLAH MINERAL YG SANGAT TINGGI SESUAI JUGA UNTUK PERAWATAN. DENGAN SECUBIT BOLEH DILETAKKAN DI ATAS LIDAH SEBELUM/SELEPAS MAKAN ATAU MINUM SEMASA PERUT KOSONG. YG PENTING PERLU MINUM AIR MINERAL YG MENCUKUPI SEHARI 3 LITER/8 GELAS, INSYAALLAH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s