PELAN PEMASARAN HPA TERBAIK DI DALAM DUNIA PERNIAGAAN MLM

Posted: November 16, 2010 in Aktiviti, Berita, HPA News

PELAN PEMASARAN HPA TERBAIK DI DALAM DUNIA PERNIAGAAN MLM:

 

12 November 2010 di HPAic Shah Alam, Presiden KPA PJS Hafidzan Faudzi menegaskan bahawa Pelan Pemasaran HPA adalah antara yang terbaik di dalam perniagaan MLM di seluruh dunia. Fakta ini telah disampaikan oleh beliau semasa menyampaikan ceramah Pemantapan Pelan Pemasaran HPA yang dihadiri seramai 150 orang di HPAic, Shah Alam.

Kelebihan yang terdapat dalam Pelan Pemasaran HPA:

1. Bonus Kongsi Keuntungan Syarikat (Profit Sharing) pada BONUS PEMBELIAN STABIL, BONUS KEMAJUAN JARINGAN dan BONUS PENGARAH JATI SETIA.

2. Bonus Royalti / Pencen pada BONUS GENERASI PANGKAT dan BONUS PENGARAH JATI (EMAS / INTAN / MAHKOTA).

 

Menurutnya lagi walaupun struktur organisasi perniagaan MLM HPA ini berbentuk piramid, tetapi kaedah pemberian bonus HPA berbentuk piramid terbalik. Bermula dari 6% pada generasi pertama sehinggalah kepada 2% pada generasi ke 6 hingga ke generasi ke 10. Generasi ke 7, 8, 9 dan 10 hanya dibayar kepada PJS. Begitu juga bonus Generasi PJ dalan bonus PJE/I/M bermula dari 5% pada generasi 1 dan 1% pada generasi ke 5.

Beliau juga menjelaskan bahawa Kejayaan kita bukan bergantung kepada upline tetapi bergantung kepada sejauhmana kita dapat menguruskan downline dengan baik. Lagi besar Nilai Mata yang dikumpulkan oleh downline kita, maka besarlah bonus kita walaupun pangkat kita rendah. Sebaliknya walaupun besar pangkat kita, jika Nilai Mata yang dikumpulkan oleh dowline kita itu rendah maka rendahlah bonus kita.

Sebaiknya untuk mendapatkan bonus yang lebih besar Pangkat kita mestilah tinggi dan Jumlah Nilai Mata kumpulan kita juga mestilah besar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s