HARIAN METRO: KONVEK, MILAD BAKAR SEMANGAT

Posted: January 11, 2011 in Berita, HPA News

HARIAN METRO: KONVEK, MILAD BAKAR SEMANGAT

DUA program mega awal tahun ini bakal menjadi peledak kepada penguasaan perniagaan syarikat pelbagai peringkat (MLM) berasaskan syariah, HPA Industries Sdn Bhd (HPA) di Malaysia dan Indonesia.

Program menghargai pengedar, Milad Indonesia pada 16 Januari ini di Sport Mall, Kelapa Gading, Jakarta dan Konvek Malaysia di Pusat Persidangan Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada 5 Februari depan bakal menjadi pembakar semangat kepada hampir satu juta ahli HPA di kedua-dua negara itu menggempur produk syarikat berkenaan.

Pengarah Urusan HPA, Ismail Ahmad berkata, Konvek dan Milad adalah program tahunan syarikat berkenaan yang terkenal dengan produk jenama Radix untuk menghargai pengedar mereka. Menurutnya, pada majlis itu, pelbagai insentif diberikan kepada pengedar cemerlang dan melepasi sasaran syarikat, sekali gus menerima ganjaran dijanjikan. “Program ini bagi menghargai sumbangan mereka terhadap pencapaian syarikat pada tahun lalu. Ini kali kedua PICC dipilih sebagai lokasi di Malaysia selepas 2007 manakala pada 2009, Konvek diadakan di MAEPS, Serdang,” katanya.

Antara insentif sebelum ini adalah ganjaran wang tunai, kereta, pakej haji dan umrah selain pakej pelancongan dalam dan luar negara hingga ke Sepanyol dan Australia. Bagi program Konvek dan Milad kali ini, ganjaran diberikan dijangka menarik berdasarkan perkembangan HPA kebelakangan ini.

Mengenai operasi di Indonesia, beliau berkata, HPA kini semakin berkembang pesat di negara jiran itu dengan pembukaan lebih banyak cawangan selain penghantaran produk yang sebelum ini tidak ada di republik berkenaan. Katanya, terbaru, enam jenis herba berbentuk softgel dihantar ke Indonesia. “Penerimaan masyarakat Indonesia terhadap Kopi Radix juga luar biasa,” katanya.

Selain Kopi Radix, HPA terkenal dengan produk herba selain restoran makanan segera berasaskan makanan organik seperti Radix Fried Chicken, Radix Chicken House, Radix Pizza House, Radix Bakery House dan Radix Oriental Cuisine.

(http://www.hmetro.com.my/articles/Konvek_Miladbakarsemangat/Article/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s